Friday, June 5, 2009

Oταν ο Μάνος συνάντησε την Τζένιφερ… Το αμερικανικό όνειρο μόλις ξεκίνησε για τον Κρητικό Μ. Γαβρά

Από το Ηράκλειο Κρήτης στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα. Κι από εκεί στο Λος Αντζελες, στο πλευρό της Τζένιφερ Λόπεζ, στην πρώτη του συμμετοχή σε χολιγουντιανή ταινία. Για τον Μάνο Γαβρά το αμερικανικό όνειρο μόλις ξεκίνησε…
  • Στην οντισιόν
Στην ταινία με τίτλο «The Back Up Plan» με σκηνοθέτη τον Alan Poul, παραγωγή της CBS films, υποδύεται τον Μάριο, τον καλύτερο φίλο του συμπρωταγωνιστή της Λατίνας σταρ. «Πρόκειται για μια ρομαντική κομεντί. Μια 35χρονη γυναίκα, απελπισμένη από τις ερωτικές της σχέσεις, αποφασίζει να αποκτήσει παιδί με τη μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης. Τότε γνωρίζει τον άντρα των ονείρων της. Εγώ συμμετέχω σε δύο κωμικές σκηνές με τη Λόπεζ και τον συμπρωταγωνιστή της στη βραδιά των εγκαινίων του νέου εστιατορίου μου».

Στις δύο μέρες που κράτησαν τα γυρίσματά του πρόλαβε να γνωρίσει τη χολιγουντιανή νοοτροπία. «Το Λος Αντζελες είναι μια απίστευτα μεγάλη βιομηχανία θεάματος. Τα πάντα είναι μελετημένα, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια». Αν και στη χώρα μας η εικόνα, όπως λέει, δεν είναι παρόμοια, αυτό δεν τον πτοεί. «Απολαμβάνω να δουλεύω στην Ελλάδα. Εχουμε σπουδαίους δημιουργούς, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να αναδειχθούν στο εξωτερικό. Οποιος θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω πρέπει να φύγει». Από το 1997, όταν πήγε στη Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακές σπουδές, μοιράζει τη ζωή του σε τρεις πόλεις: Ν. Υόρκη, Αθήνα, Λος Αντζελες. Εχει κάνει απ’ όλα: θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση, ακόμα και σύγχρονο χορό στη σχολή Alvin Ailey. Εχει γνωρίσει καλλιτέχνες μεγάλου βεληνεκούς. Από τον Ρόμπερτ ντε Νίρο και τον Αλ Πατσίνο μέχρι τη Νικόλ Κίντμαν και τον Μάρεϊ Αμπραχαμ. Η συνάντησή του όμως με τον Πολ Νιούμαν θα του μείνει αξέχαστη. «Βρεθήκαμε στην ίδια παρέα σε ένα ελληνικό εστιατόριο. Λάτρευε τη μαγειρίτσα. Ηταν απλός και, παρά τα χρόνια του, γόης».

Η βάση του αυτή τη στιγμή είναι η Αμερική, αλλά πηγαινοέρχεται συχνά στην Ελλάδα για δουλειές. Πρόσφατα τον είδαμε στην ταινία «SEX Σούλα Ελα Ξανά» του Βασίλη Μυριανθόπουλου. Εχει πρωταγωνιστήσει στα φιλμ «Ι4 Λούφα & Απαλλαγή» και «Πρώτη Φορά Νονός».
  • Επόμενα βήματα
Στα άμεσα σχέδιά του είναι η συμμετοχή του στο σίκουελ της ανεξάρτητης περιπέτειας «Fast Lane». Τον Σεπτέμβριο θα ταξιδέψει σε Ιταλία και Αγγλία για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «No Luggage» του Βασίλη Κατσίκη. «Θα υποδυθώ τον Εμίρ, έναν Ιρακινό πρόσφυγα που φεύγει από το Ιράκ για να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη στον δυτικό κόσμο».
  • «Είναι γλυκιά, έχει χιούμορ»
Η πρώτη του μέρα στα γυρίσματα συνέπεσε με την πρώτη μέρα της Τζένιφερ Λόπεζ στην ταινία. «Ολοι οι συντελεστές ήταν αγχωμένοι. Ηθελαν να είναι ικανοποιημένη και ήρεμη. Αν και αρχικά με φόβισαν ότι είναι ντίβα και παράξενη, προσωπικά γνώρισα έναν άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Μία γυναίκα πολύ όμορφη, γλυκιά και με χιούμορ. Κι αυτό αντανακλάται στον φακό. Δεν παίζει με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο. Είναι αυθόρμητη και άνετη και λόγω των κωμικών σκηνών, που είναι αρκετές στην ταινία, πολύ αστεία. Δεν είναι ότι έχει κάτι έτοιμο στο μυαλό της και απλά προσπαθεί κάθε φορά να το αναπαράγει. Σε κάθε λήψη βλέπεις κι ένα διαφορετικό πρόσωπό της».

- Η πρεμιέρα της ταινία «The Back Up Plan» έχει προγραμματιστεί για τις 22 Ιανουαρίου 2010.
  • ΦΑΡΑΖΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Ελεύθερος Τύπος, Παρασκευή, 05.06.09

No comments: