Friday, June 5, 2009

Από αυτοερωτική ασφυξία κατέληξε ο Ντέιβιντ Καραντάιν

Σε ερωτικό παιχνίδι που πήρε άσκημη τροπή ενδέχεται να οφείλεται ο θάνατος του αμερικανού ηθοποιού Ντέιβιντ Καραντάιν, που βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στην Μπανγκόκ, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας της Ταϊλάνδης. Από την ίδια ερωτική παραφιλία είχε καταλήξει το 1997 και ο τραγουδιστής των INXS Μάικλ Χάτσενς. "Ένα σχοινί ήταν τυλιγμένο γύρω από το λαιμό του, ένα άλλο γύρω από τα γεννητικά του όργανα, ενώ και τα δύο μαζί ήταν δεμένα στην ντουλάπα", δήλωσε στον Τύπο ο στρατηγός Γουραπόνγκ Σιουπρίτσα της αστυνομίας της Μπανγκόκ.

"Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτοκτόνησε, αλλά μπορεί να πέθανε από πράξη αυτοϊκανοποίησης", δήλωσε ο στρατηγός, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η ομάδα παραγωγής της ταινίας που γύριζε ο Καραντάιν, ο ηθοποιός "έπινε μπύρες από το πρωί μέχρι το βράδυ την προηγουμένη του θανάτου του". Ο Ντέιβιντ Καραντάιν βρέθηκε απαγχονισμένος, γυμνός, την Πέμπτη το πρωί και η αστυνομία αρχικά είχε κάνει λόγο για αυτοκτονία.
Ο 72χρονος ηθοποιός, ιδιαίτερα γνωστός από την τηλεοπτική σειρά "Κουνγκ Φου" και τις ταινίες "Kill Bill" του Κουέντιν Ταραντίνο, βρισκόταν στην Ταϊλάνδη για τα γυρίσματα της ταινίας Strech του Σαρλ ντε Μο, τα οποία ολοκληρώθηκαν πριν από τρεις ημέρες. Η αστυνομία αναμένει τα αποτελέσματα της νεκροψίας μέσα στις επόμενες 24 ώρες, ενώ οι ιατροδικαστές "χτένισαν" το δωμάτιό του για στοιχεία και αναλύουν ιδιαίτερα ένα ποτό που βρέθηκε στο δωμάτιό του, στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Νάι Λερτ Παρκ, στο κέντρο της Μπανγκόκ. Οι αστυνομικοί έχουν έρθει επίσης σε επαφή με την πρεσβεία των ΗΠΑ προκειμένου να διαπιστώσουν εάν θα μπορούσαν να υποβάλλουν ερωτήσεις και στη σύζυγο του Καραντάιν.
Η Πορντίπ Ροτζανασουνάν, ιατροδικαστής που εργάζεται για το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ταϊλάνδης, δήλωσε ότι ο θάνατος του ηθοποιού προφανώς οφείλεται σε "ατύχημα αυτο-ερωτισμού". "Δεν πρόκειται για αυτοκτονία ή φόνο, αλλά πέθανε (...) ύστερα από πράξη αυτοϊκανοποίησης", δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων η κα Πορντίπ. Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας Πιρόμ Τζανθαπιρόμ, το σώμα του Καραντάιν δεν έφερε κανένα ίχνος τραυματισμού, ενώ οι κάμερες ασφαλείας δεν κατέγραψαν κανέναν να μπαίνει ή να βγαίνει στο δωμάτιό του, το οποίο ήταν κλειδωμένο από μέσα. Η εταιρεία παραγωγής ΜΚ2, η οποία και ανακοίνωσε τον θάνατο του ηθοποιού, δήλωσε ότι "ενδέχεται να οφείλεται σε ατύχημα". [TA NEA: Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009, Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2009 14:21, Web-Only]


No comments: